NCGC - Nederlands Centrum voor Geweldige Communicatie

Geweldig Effectief op de werkvloer®

Een NCGC In-company maatwerk training

Wat levert dit op?

- Zicht op de reacties die uw acties waarschijnlijk oproepen;
- Duidelijke afspraken en collega's daar respectvol op kunnen aanspreken;
- Vaardigheid om het verloop van een gesprek meer te beïnvloeden;
- Know how om conflicten om te buigen tot win-win situaties;
- Een positieve impuls op samenwerking en collegialiteit;

Waarom deze training?

Uw intentie is constructief en toch levert de communicatie met uw team, werknemers of leidinggevende niet altijd op wat u beoogt. Deze training introduceert bouwstenen om communicatie helder en respectvol te krijgen. Zodat u nog beter in staat bent te laten weten wat zo belangrijk voor u is. Effectief afspreken en aanspreken is nog een bouwsteen.

Waarnemen

Met praktijkvoorbeelden ervaren we het verschil tussen waarneming en interpretatie. En het effect van dat verschil. We oefenen constructief en pro-actief omgaan met meningsverschillen. Gedrag leert u helder benoemen. En, dwars door verwijten heen, horen waar uw collega’s werkelijk mee zitten.

Concreet

U leert concrete verzoeken doen en hoe u voorkomt dat ze overkomen als een eis. U krijgt een alternatief voorbij rebellie of onderwerping. Omdat u weet dat werken en leven vanuit intrinsieke motivatie flow geeft. Omdat in gelijkwaardigheid, autonomie en verbinding talent tot bloei komt en co-creatie veel meer dan de som der delen. En dit terug te zien is in het bedrijfsresultaat.