NCGC - Nederlands Centrum voor Geweldige Communicatie

Jan Carel van Dorp

'Weet je wel wat je zegt?' Eind 2006 was ik erbij: drie inspirerende dagdelen Geweldloze Communicatie, bij Marshall Rosenberg zelf. In Rotterdam. Dit was het! Zo'n heldere vorm van communiceren wilde ik leren. Zijn boek had ik al gelezen: Nonviolent Communication - A Language of Life. Nu was het tijd om de taal die het leven verrijkt te oefenen, ademen en leven.

Gecertificeerd als trainer Geweldloze Communicatie / Nonviolent Communication
Jan Carel is sinds 2012 gecertificeerd trainer Geweldloze Communicatie bij het Center for Nonviolent Communication (CNVC)

Kring

Na het Rotterdam avontuur volgde ik ruim 60 dagen training bij internationaal gecertificeerde trainers, zoals: Marshall Rosenberg, Jim en Jori Manske en Robert Gonzales. Ook was ik bij: Martin van der Meulen en Jan van Koert. Gemotiveerd om Geweldloze Communicatie hier beter op de kaart te zetten, werkte ik in 2008 aan de oprichting van de Nederlandstalige GC Kring. Deze Kring kent nu ongeveer 70 leden die GC workshops en trainingen verzorgen.

Kracht

Het is mijn passie om mens en organisatie te helpen eigenheid en kracht te ontdekken èn te verdiepen. Hierbij baseer ik mij niet alleen op GC. Afhankelijk van vraag en omstandigheden maak ik ook gebruik van focus-
sen en oplossingsgericht coachen. Focussen gaat meer de diepte in en richt zich op voorwoordelijke sensaties. Oplossingsgericht coachen leent zich juist uitstekend voor helder zicht krijgen op oplossingen, in plaats van problemen aandacht te geven. Energy flows where attention goes.

Jan Carel over Geweldloze Communicatie; Verzoendag 22 feb 2014

 

Penningmeester CNVC Board                   

Van november 2015 tot medio 2021 maakte ik deel uit van de Board van the Center for Nonviolent Communication (www.CNVC.org), als Treasurer. CNVC is de door Marshall Rosenberg in 1984 opgerichte 'non profit' organisatie met het doel Geweldloze Communicatie vaardigheden wereldwijd aan te bieden, te verspreiden en te leven.

                   

 

 

 

 

 

LinkedIN