NCGC - Nederlands Centrum voor Geweldige Communicatie

Verdieping | Dag 2 | Geweldloze Communicatie

(10.00 – 16.30 uur)  Amsterdam

Je hebt een 1-Daagse BASIS workshop Geweldloze Communicatie gevolgd bij het NCGC en je wilt een verdiepingsslag maken. Of je hebt in ieder geval hoofdstuk 6 van het boek Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg afgerond in een oefengroep (van 10 of 13x) bij Jan Carel, Susana of Bart. Ook dan is deze verdiepingsdag een ideale manier om de stof dieper te doen indalen en te oefenen.

Wat levert dit op?

Waarschijnlijk: opluchting, duidelijkheid en nieuwe mogelijkheden. Empathisch luisteren geeft ruimte. Eerlijk en oordeelloos uiten geeft kracht. 'Verbinding voor inhoud' creëert gemeenschappelijke grond, waarop de inhoud kan staan. Ook wordt wat we zeggen (de inhoud) steeds effectiever, omdat we weten wat we willen, vanuit welke intentie we spreken en hoe dit ons gedrag beïnvloedt.

Waarom deze verdiepingsdag Geweldloze Communicatie?

Omdat je je vaardigheid wilt vergroten om steeds weer contact te maken met jezelf, je (zaken)partner of kind...ook als je dichtklapt. Omdat je dat gesprek wilt voeren op het moment zelf, en niet achteraf.... had ik maar..... Om effectieve afspraken te maken en daar pro-actief op terug te komen, als ze anders lopen dan gepland. Om de dingen die je al weet nu eindelijk toe te passen.

Wat komt aan bod?

Verdieping van inzicht en vaardigheid, de vier manieren van reageren, de 'Law of Space', 'ik omdat ik' en 'jij omdat jij'. Verschillende luisterhoudingen. Sympathie en empathie en hoe je dat doet. Empathisch luisteren en hoe je verbaal kunt laat weten dat je echt bij die ander bent. Want wie werkelijk kan luisteren geeft een groots geschenk aan de beluisterde: er mogen zijn, zoals die is.

   Er is koffie, thee en soep voor de lunch: neem zelf je eigen brood mee!