NCGC - Nederlands Centrum voor Geweldige Communicatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief September 2013 

NIEUWSBRIEF

S E P T E M B E R    2 0 1 3

Beste lezer,

Als ik alleen maar aankondig dat David Weinstock voor 5 dagen naar Nederland komt in mei 2014, krijg ik al energie. David Weinstock? Ja, een collega gecertificeerd trainer uit Amerika, die Geweldloze Communicatie aanbiedt vanuit de lichamelijke beleving, waarbij je de essentie van GC vanuit die gevoelde lichaamservaring gaat verwoorden ….Wow! Ik heb er zo’n zin in. Check 5 - Daagse mei 2014 op onze website en geef je mogelijk direct op. Als geïnteresseerde zit je nergens aan vast maar kunnen we wel inschatten hoe groot de interesse is en je op de hoogte houden. Verder in deze nieuwsbrief maak je kennis met Bart Landstra, onze nieuwe compagnon en vind je ons trainingsaanbod in een notendop. Lees, klik, kijk en blok je agenda, nu het nog kan.Tot warme trainingen in de koudere dagen   Hartegroet, Susana Rusch Garcia

In deze nieuwsbrief

  • Bart Landstra stelt zich voor als compagnon

  • Geweldloos Communicatie festival 12 okt. 2013

  • GC belichamen: 5-Daagse met David Weinstock

  • Blok die agenda: ons aanbod tot voorjaar 2014

  • Nieuw boek van Marshall Rosenberg: Geweldloos communiceren, hoe doe je dat?

  • Schrijf oefening, GC anders benaderd

  • Wist je dat….?

Ik vind je een prettige persoon en trainer. Er is veel openheid en vertrouwen wat ook voor een sterke ervaring zorgt.” Lenny

Bart Landstra treedt toe als compagon

Wat was het een geruststelling om collega gecertificeerd trainer Bart Landstra te kunnen vragen om bij te springen, toen ik Januari 2013 een spannende operatie onderging. De vraag naar trainingen nam toen juist onverwacht toe. Wij kennen Bart al lang, maar tijdens ons gezamenlijke avontuur richting certificering zagen wij pas echt hoe sterk we elkaar aanvullen en inspireren. De nood werd een deugd, ‘invaller’ werd compagnon. We hebben flink getraind zo samen en ik voel me rijk dat Bart ons team versterkt.
– Jan Carel van Dorp

Beste lezers, ik geef al diverse jaren training in meditatie en Geweldloze Communicatie. Sinds ik compagnon ben bij het NCGC en samen met Susana en Jan Carel trainingen voorbereid, geef en nabespreek, merk ik hoe sterk de kracht van samenwerking is, hoe veel meer we samen weten en kunnen bereiken en hoe verrijkend de diverse invalshoeken zijn van waaruit we onze trainingen aanbieden. Het is een mooie ontdekkingsreis met een sterk gedeelde drijfveer: om samen bij te dragen aan een wereld met meer medemenselijkheid, zorgzaamheid en gelijkwaardigheid. Meer weten over mij? Kijk dan op deze link: Bart Landstra
Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten tijdens een van onze trainingen.”
- Bart Landstra

Zaterdag 12 oktober: Geweldloze Communicatie Festival, De Bilt
‘De warmte van woorden’

Mmmm, warme woorden in een warme najaarsgloed. Kom zaterdag 12 oktober als beginner en next level GC trainee naar het GC Festival in De Bilt, ter inspiratie en ‘transpiratie’, grijns. ’s Morgens en ’s middags zijn er diverse aantrekkelijke workshops. In de pauzes bijpraten, netwerken en neuzen door boeken en spellen, die je direct kunt kopen. Monie Doodeman organiseert dit festival in De Bilt: Geef je op via deze link of via de website van Monie zelf.

 

GC belichamen met David Weinstock 11 – 16 mei 2014

De WIJSHEID van ons LICHAAM en de 5 ELEMENTEN


Gun jezelf vijf dagen om GC te ervaren, proeven & voelen via elke vezel van je lijf. Ervaar hoe het is om in een internationaal gezelschap GC te belichamen en van daaruit te verwoorden. Omhul jezelf met de kracht van compassie, gefundeerd op de gemeenschap die we samen creëren. Geniet van groen, rust, leren en lachen, samen met David Weinstock & 30 anderen. Laat je inspireren door 5 elementen met krachtige aarde, water, vuur, wind en ruimte oefeningen. Dompel jezelf onder in een mix van GC en Somatic Consensus. Doe mee met veel of weinig GC ervaring en ga naar huis met meer rust, plezier en zeggingskracht. Kijk verder op onze Agenda en geef je direct op als geïnetresseerde. Voor november opgeven is bijzonder gunstig!

 

Blok die agenda

 

5 oktober: 10x VERVOLG cursus GC op zaterdag ochtend - Utrecht
Versterk je luistervaardigheid, vergroot je zeggingskracht. Je hebt minimaal 24 uur GC achter de rug. Nu leren we dit gereedschap vloeiender toepassen en makkelijker inzetten. Kijk en geef je op via de NCGC Agenda.

28 oktober: 4x INTRO training GC op maandag - Groenekan
4x op maandag: 28.10 | 04.11 | 14.11 | 02.12

Een krachtige introductie en verdieping in 4 dagen. Je gaat naar huis met meer stevigheid, inzicht en vaardigheid om op te komen voor jezelf en effectief te kunnen luisteren naar de ander. Kijk hier verder.

Een nieuw boek van Marshall Rosenberg

"Geweldoos communiceren, hoe doe je dat?"

Samen met de vertalers Pieter van der Veen en Chiel van Soelen heeft Jan Carel de nederlandstalige versie van het boek 'Living Nonviolent communication' voorbereid. Uitgeverij Lemniscaat zal dit boek met de pakkende titel "Geweldloos communiceren, hoe doe je dat?" eind november op de markt brengen. Een aanrader als Sinterklaas- of Kerstcadeau.

Als je een exemplaar van dit boek (€ 25,-) nu al wilt reserveren, stuur dan via deze link je naam en adresgegevens naar Jan Carel van Dorp, onder vermelding "Geweldloos communiceren, hoe doe je dat?"

Ben je al een behoefte tegengekomen die met stip op 1 staat? Zo een behoefte die regelmatig terugkomt in situaties die je minder prettig vindt? Schrijf dat behoeftebegrip eens op. Ik kies een voorbeeld, om de uitleg makkelijk te maken. Uiteraard vul jij jouw eigen begrip in…Stel dat je behoefte gelijkwaardigheid is. Wat betekent gelijkwaardigheid voor jou? Hoe ervaar je dat? Wanneer ervaar je dat? Wanneer ervaar je het juist niet? Wat voel je als je dit wel ervaart in je lijf? Wat gebeurt er met je adem, je bewegingsvrijheid, je gezichts-uitdrukking, je spierspanning, etc. als je het niet ervaart? En als je het wel ervaart?Wees zo concreet mogelijk in het beschrijven van situaties waarin je gelijkwaardigheid ervaart. En idem wanneer je dit niet ervaart.Beschrijf nu de dezelfde situatie waarin je minder gelijkwaardigheid ervoer nog eens. Schrijf het nu zo uit dat het een ideale situatie wordt, waarin je optimaal ervaart wat je wilt. Wat zou de ander ‘moeten’ doen of zeggen? Wat zou je zelf zeggen of doen om dit te ervaren? Hoe wordt jouw filmscript als het precies zo is zoals je het ‘hebben’ wilt? Wat kun jij daar zelf aan bijdragen? Hoe kun je je grens aangeven of duidelijk maken wat je prettig vindt? Veel plezier in het scenario schrijven van de wereld waar je in wilt leven!

Tip: Als je een partner hebt, kijk dan of je partner ook deze oefening wil doen. Lees daarna pas je verhaal aan elkaar voor. Laat je partner jou vertellen wat die in jouw verhaal gehoord heeft en vice versa. Luister alleen. Laat elkaar weten dat je elkaar gehoord hebt, meer niet.

 

GRAPJE

Ik wil dat jij mij ziet staan, werkelijk ziet in mijn essentie…
maar ik ga mezelf niet laten zien”

Wist je dat…

. wij mensen elke seconde 400 miljard bits informatie ontvangen?
. wij daarvan 2000 bits bewust ervaren in omgeving, lichaam en tijd?

. ons reptielenbrein in de hersenstam 500 miljoen jaar oud is?
. ons reptielenbrein de regie overneemt als we boos zijn?
. en 28.800x sneller is dan ons mentale brein waarmee we GC leren?
. tot 10 tellen best wijs is, zodat we ons GC brein kunnen bereiken!