NCGC - Nederlands Centrum voor Geweldige Communicatie

Nonviolent Communication

Nonviolent Communication is het door Marshall Rosenberg ontwikkelde communicatieproces dat je helpt om op elk moment, zowel in privé als zakelijk, duidelijk te maken wat voor jou belangrijk  is en waarom.

Essentie

Twee vragen staan voor de essentie van het door Marshall ontwikkelde gedachtegoed: Wat leeft er bij ons - bij jou en bij mij? En hoe kunnen we ons leven verrijken - ik jouw leven en jij mijn leven? In het Nederlands is het gedachtegoed bekend onder de naam Geweldloze Communicatie (GC).

Omdat het gedachtegoed bestaat uit geweldig doelmatige stukken gereedschap hebben wij er voor gekozen om het Nederlands Centrum voor Geweldige Communicatie (NCGC) op te richten. Vanuit ons centrum dragen wij GC over aan iedereen die er belang aan hecht om klare taal te spreken, wederzijdse doelen in het vizier te houden en om besef te hebben van de belangen van anderen.

Op verzoek van de twee door het Center for Nonviolent Communication(CNVC) gecertificeerde Nederlandse GC trainers heeft Jan Carel van Dorp –samen met Susana Rusch oprichter van NCGC– gewerkt aan de vorming van de in 2008 tot stand gekomen Nederlandstalige GC Kring. De Nederlandse GC Kring kent ongeveer 35 leden, die op basis van het GC gedachtegoed workshops en trainingen verzorgen.