NCGC - Nederlands Centrum voor Geweldige Communicatie

Geweldloze Communicatie

Geweldloze Communicatie (GC) is het door Marshall Rosenberg ontwikkelde communicatieproces dat je helpt om elk moment, zowel privé als zakelijk, duidelijk te maken wat voor jou belangrijk is en waarom. In het Engels staat dit gedachtegoed bekend als Nonviolent Communication (NVC).

Essentie

Wat gaat er om in jezelf en in je gesprekspartner? What's alive? Gevoel en behoefte geven aan wat er leeft: het zijn energizers, vaak in tegenstelling tot meningen en oordelen. Vraag twee die de kern van het gedachtegoed vormt: wat kan ik bijdragen om het leven te verrijken?

Gereedschap

De geweldig doelmatige stukken gereedschap van het GC gedachtegoed hebben ons geïnspireerd tot de naam van ons centrum. Vanuit het NL Centrum voor Geweldige Communicatie dragen wij GC over aan iedereen die klare taal wil spreken en schrijven, die het eigen doel in het vizier wil houden en tegelijk andermans en eigen belangen wil meewegen.


G+B 'speelkaarten'
Je kunt een set kaartjes met oefeningen, uitgegeven door collega Irma Bergmans van de Verbindingsfirma, bestellen via: Uitgeverij Pica