NCGC - Nederlands Centrum voor Geweldige Communicatie

VOLUIT LEVEN - Jaaropleiding Geweldloze Communicatie

INTENSIEVE 12-DAAGSE OPLEIDING  |  ALLE BLOKKEN IN WEEKEINDEN


► Om GC intensief te belichamen, leven en integreren in je leven en werk;Waarom deze jaartraining?

► Om jezelf ten diepste te leren kennen, omarmen en bekrachtigen;
► Om je innerlijke leiderschap te aanvaarden, versterken en verwezenlijken;
► Om jouw unieke toegevoegde waarde in de wereld te zetten.


Opbouw


Blok 1:   Waar ik voor sta

We maken in 2 dagen kennis met elkaar en waar we voor staan. We delen wat we willen en visualiseren hoe we dat in de wereld gaan zetten. We committeren ons aan GC, onze intentie, ontwikkeling en aan elkaar. En we gaan ervaringen opdoen, die ons herinneren aan nieuwe mogelijkheden.

Blok 2:   Weg met zelf sabotage

In deze 2-daagse gaan we aan de bak met gedachtepatronen en kernovertuigingen. Je blinde vlekken worden zichtbaar en je sluimerende verwachtingen helder. Je ontdekt vanuit welke normen jij leeft en welke je van anderen verwacht. En beseft dat je daarin een keuze hebt.

Blok 3:   Innerlijke kracht

Midden in onze dieptetraining gaan we naar de kern. Je maakt 3 dagen contact met wie je werkelijk bent, jouw essentie, schoonheid en kwaliteiten. Voorbij je kernovertuigingen en oordelende gedachten maak je contact met de kracht achter je kwetsbaarheid.

Blok 4:   Creëren wat ik wil

Nu je weet waar jouw kracht ligt, kun je beginnen te creëren wat je wilt. Je ontdekt de power van je voorstellingsvermogen en de ondersteunende impuls die leven vanuit intentie geeft. Je gaat dit nieuwe bewustzijn vormgeven en via oefeningen verankeren in je dagelijkse leven.

Blok 5:   Voluit leven

Met verdiept besef van jouw intentie, vaardigheden en kwaliteiten, maak je contact met wat jij belangrijk vindt om in de wereld te zetten. Je spreekt uit wat je (achter) laat en hoe jij het leven gaat verrijken met jouw unieke, eigen waarde.

Terugkomdag

We oogsten wat de training ons gebracht heeft, herhalen en verdiepen wat we gedaan hebben.

Praktisch

Aantal deelnemers:   minimaal 8, maximaal 16
Trainer:   Susana Rusch en/of Jan Carel van Dorp (CNVC gecertificeerd door het Center for Nonviolent Communication)
Bagage:  Je hebt 2 of meer dagen GC gevolgd bij een gecertificeerde trainer. Is dit anders en je belangstelling groot? Neem dan contact op. Er is sowieso een kennismakingsgesprek. Ook vragen we je om je motivatie voor deze jaartraining op papier te zetten.
Studiebelasting:   90 contacturen, 30 uur zelfstudie (en buddy-contact).
Certificaat:  Je ontvangt een certificaat van deelname aan 12 dagen GC opleiding, dat meetelt als je Internationaal trainer Nonviolent Communication wilt worden, volgens de criteria van het CNVC. (zie www.cnvc.org)

Interesse?

Vul inschrijfformulier in, ook als je alleen interesse hebt. Je ontvangt dan een inschrijfformulier. Je inschrijving is definitief als je en het inschrijfformulier hebt ingevuld en teruggestuurd (dit krijg je na aanmelding) en € 250,-- hebt aanbetaald. De bedragen zijn vrijgesteld van BTW.

Agenda