NCGC - Nederlands Centrum voor Geweldige Communicatie

Wij zijn

Jan Carel van Dorp is initiatiefnemer achter het Nederlands Centrum voor Geweldige Communicatie. In 2007 ontstond Geweldige* Communicatie voor GC trainingen en samen met Susana Rusch werd het NCGC in 2009 leven ingeblazen. Bart Landstra is in 2012 ons team komen versterken. Na onze assessments in 2012 zijn wij alle drie gecertificeerd trainer Geweldloze Communicatie bij het Center for Nonviolent Communication (CNVC). En daar zijn we trots op. 1 januari 2015 markeert dat Jan Carel, Susana en Bart weer vanuit hun eigen organisaties werken.

Missie NCGC

De missie van het NCGC is om zoveel mogelijk mensen met het door Marshall Rosenberg ontwikkelde dynamische communicatiemodel -–GC– in contact te brengen middels workshops, trainingen en cusrsussen. Dit vanuit de wens om bij te dragen aan balans, helderheid en effectiviteit in onszelf, onze invloedssfeer, op het werk en in de wereld. Think globally, act locally.

Geïnspireerd

Marshall Rosenberg inspireert met zijn Language of Life. Van Carl Rogers leert ons hoe empathisch luisteren relaties ondersteunt in medemenselijkheid. Eckhart Tolle herinnert ons aan de ik-zucht van het verstand, onophoudelijk verhalen creërend met verleden en toekomst. En Florian Tathagata duidt kernachtig het verschil tussen aandacht en gewaarzijn.

Gepassioneerd en eigen identiteit

Vanuit verschillende achtergronden zijn onze wegen bij elkaar gekomen in een gemeenschappelijke passie. Wij dragen graag uit wat Rumi zegt: 'Voorbij het denken in goed en fout is een plek: daar ontmoet ik jou.' Naast deze passie leeft ook het verlangen naar eigenheid en identiteit. Vandaar dat 1 januari 2015 markeert dat Jan Carel, Susana en Bart weer vanuit hun eigen organisaties werken, met behoud van samenwerking, telkens wanneer daar vraag naar is.

*Met een integere knipoog naar Geweldloze Communicatie, ontwikkeld
door Marshall Rosenberg, waar wij ons werk op baseren.


Bekijk ook onze profielen op de landelijke GC Kringwebsite: