NCGC - Nederlands Centrum voor Geweldige Communicatie

Verdiepende oefengroep Geweldloze Communicatie - 10 bijeenkomsten

effectief | doeltreffend | verbindend 

Verbeter je communicatiekracht met Geweldoze Communicatie, en zo de kwaliteit van je leven. Leer opkomen voor jezelf met respect voor de ander. Ontwikkel de vaardigheid om te kiezen wat je zegt en te horen wat er leeft.

Met èn zonder ervaring ben je welkom. Deze cursus leert je op transformerende wijze om effectief en positief te communiceren. In 10 bijeenkomsten behandelen we de 14 hoofdstukken uit het boek Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg. 

Intentie

Je intentie is belangrijker dan ervaring. Je wilt leren luisteren naar wat er echt omgaat in jezelf en je medemens en het leven verrijken met wat je zegt en uitstraalt. Je wilt, de monologen voorbij, tot dialoog komen met de ander en jezelf. Je wilt leren verwoorden wat je waarneemt, voelt, wilt en belangrijk vindt.
We vertalen moeten naar kiezen, leren de ja achter de nee te horen en concrete verzoeken te doen, die uitnodigen tot actie, respect en helderheid. Je taal wordt helder & doeltreffend, vooral omdat je oefent met situaties uit je eigen leven. Ons perspectief verschuift van 'macht over' naar 'macht met', van reactie naar creatie en van inhoud naar essentie / verbinding.

Hoe werkt het?

Schaf het Geweldloze Communicatie boek aan (editie 2011-12)
Je bent bereid 10 x 3 uur bij elkaar te komen
Je zegt ja tegen 2 tot 3 uur thuisstudie tussen de bijeenkomsten
En tussen de bijeenkomsten door oefen je samen met een groepsgenoot (buddy)
We zijn met minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers 

We werken aan de hand van Marshall Rosenberg's boek: Geweldloze Communicatie – ontwapenend, doeltreffend en verbindend (editie 2021).