NCGC - Nederlands Centrum voor Geweldige Communicatie

17 maart 2023

VOLUIT LEVEN - Jaargroep Geweldloze Communicatie

INTENSIEVE 12-DAGEN GC OPLEIDING  |  START 17 MAART - 11 NOVEMBER 2023

Blok 1: 17 + 18 maart '23
Blok 2: 14 + 15 april '23
Blok 3: 11 + 12 + 13 mei '23
Blok 4: 8 + 9 september '23
Blok 5: 6 + 7 oktober '23
Slotdag: 11 november '23

Gun jezelf 12 volle dagen Geweldloze Communicatie

Leer GC op een natuurlijke manier toepassen in je leven en werk, in jouw eigen woorden. Gun het jezelf om je innerlijke leiderschap te aanvaarden, te versterken en neer te zetten in de wereld. Hoe? Door veel te oefenen, tijdens de bijeenkomsten èn tussendoor, met een buddy. Doe je mee?


Programma "Voluit Leven'

Blok 1:   Het fundament
We maken 2 dagen kennis met elkaar, onze verlangens en intenties en hoe je die waar wilt maken. Om samen te kunnen leren en effectief te communiceren, creëren we deze dagen een gezamenlijk fundament, met de 4 elementen van Geweldloze Communicatie: waarneming, gevoel, behoefte en verzoek. Zo leer je contact te maken en uiten wat er bij je leeft.

Blok 2:   Voorbij de valkuil
Gedurende dit blok leren we diep ingeprente oordeel taalpatronen onderscheiden van en vertalen naar GC. We werken met overtuigingen en gedachtepatronen en onderzoeken hun invloed op je leven. Je overtuigingen hebben een levenslijn naar je hart: daarom leer je ernaar te luisteren, zodat je jouw GC vaardigheden stabiel kunt uitbouwen.

Blok 3:   Innerlijke kracht
Midden in onze dieptetraining gaan we naar de kern. Je maakt 3 dagen (en op de 2e dag in de avond), contact met jouw essentie, schoonheid en kwaliteiten. Want wanneer er geen energie meer in verdediging gaat zitten, komt alle energie vrij voor wat je werkelijk wilt. Voorbij je overtuigingen en oordelende gedachten kom je bij je innerlijke kracht.

Blok 4:   Creëren wat ik wil
Nu je weet waar jouw kracht ligt, begin je te creëren wat je wilt. Je ontdekt de sturende, creatieve impuls, die leven vanuit intentie geeft. En tegelijk de kracht van je inlevingsvermogen, je luistervaardigheid en je vermogen om je eerlijke te uiten, zonder ruis. Je gaat dit nieuwe bewustzijn (van overvloed) vormgeven en met praktische oefeningen verankeren.

Blok 5:   Voluit leven
Met verdiept besef van jouw intentie en vaardigheden, ben je in contact met wat je in de wereld zet. Je kunt opkomen voor jezelf, helder verwoorden wat voor jou belangrijk is en hoe jij in contact wilt zijn met de ander. Je kunt je grenzen bewaken, aanvaardt verantwoordelijkheid voor je eigen welbevinden en draagt bij aan dat van anderen, met Geweldloze Communicatie.

Slotdag
We oogsten wat de training heeft gebracht. Je herhaalt en verdiept wat je gedaan hebt. En je vraagt en krijgt steun in wat je verder nog nodig hebt en hoe je dit wilt vormgeven.


Praktisch

Aantal deelnemers:  Normaal tussen 8 - 12  
Trainers: Susana Rusch is de hoofdtrainer. Afhankelijk van het aantal deelnemers, verzorgen wij, Susana Rusch en Jan Carel van Dorp, de trainingsblokken samen of alleen. Beiden zijn CNVC gecertificeerde trainers. 
Bagage: We vragen dat je 2 of meer dagen GC hebt gevolgd bij een gecertificeerde trainer. Is dit anders en je belangstelling groot? Neem dan contact op. We maken graag telefonisch kennis, als we je nog niet kennen van een training.
Locatie: Alle dagen, behalve blok 3, zijn in trainingscentrum 'Het Tuinhuis' in Bilthoven, 7 min. lopen vanaf CS.
Blok 3 is eventueel op een externe locatie met een avondprogramma - overnachting aanbevolen.
Inbegrepen: Een cursusmap en tijdens blok drie: 3 lunches, 1 diner + avondprogramma met gastdocent.
Niet inbegrepen: Vervoer, lunches, diners of overnachtingen. Neem je eigen lunch mee, de soep is van het huis. Er is een koelkast. Op 10 min. lopen is ook lunch te halen en een viswinkel.
Studiebelasting: 90 contacturen  |  30 uur zelfstudie, inclusief buddy-contact (1 tot 1,5 uur per week).
Certificaat: Je ontvangt een certificaat van deelname aan 12 dagen GC training, dat meetelt als je Internationaal trainer Nonviolent Communication wilt worden, volgens criteria van het Center for Nonviolent Communication (www.cnvc.org).
Investering: Kies je investering als particulier op basis van kunnen en gunnen in een glijdende schaal van €2.390,-- tot €1.890,--. Kies als particulier een bedrag tussen € 2.390,– en € 1.890,– op basis van kunnen en gunnen. Als je meer kunt bijdragen, maak je deelname voor mensen met minder geld makkelijker. ZZP-tarief €2.500,--. Bedrijfstarief: €4.790,--. De tarieven zijn vrijgesteld van BTW.

Interesse?

Vul onderstaande velden in, ook als je alleen interesse hebt en je nog niet definitief wilt inschrijven. Of bel: 06 151 656 52 (Susana Rusch). Daarna nemen we contact met je op. en vragen we je om je ddefinitief in te schrijven bij: Susana Rusch

 

TRAININGSRUIMTE  7 MIN. LOPEN VANAF STATION NS BILTHOVEN

Ik schrijf me in voor JAARGROEP GC - Voluit Leven - totaal 12 dagen (vrij/za) op 17-03-2023 - Bilthoven

Dit veld graag vullen!

Algemene Voorwaarden
Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de training waarvoor je je aanmeldt. Deze voorwaarden kun je hier inzien: Algemene Voorwaarden van NCGC

Let op: Als je dit inschrijfformulier verstuurt, word je geacht akkoord te gaan met deze Algemene Voorwaarden.

Als u een YAHOO of HOTMAIL email adres heeft, kan er aan mijn kant vertraging ontstaan met het ontvangen van uw bericht. Indien mogelijk, wilt u dan een ander email adres gebruiken? Een SMS of WhatsApp naar 0653117813, met de mededeling dat u iets verstuurd heeft helpt mij ook uw bericht op te halen.

Email adres is verplicht!

Praktische gegevens
  • Datum: 17 maart 2023 + vervolgdata 18/3, 14 + 125/4, 11 + 12 + 13/5, 8 + 9/9, 6 + 7/10 en 11/11
  • Tijd: 09.30 - 17.00 uur
  • Trainer: Susana Rusch en/of Jan Carel van Dorp
  • Locatie: Het Tuinhuis, Prins Hendriklaan 73, Bilthoven
  • Kosten: Particulier €2.390,-- tot €1.890,-- (glijdende schaal) | ZZP tarief : €2.500,-- | Bedrijf: €4.790,-- (BTW-vrij)