NCGC - Nederlands Centrum voor Geweldige Communicatie

14 augustus 2021

Empathie in elke vezel

Deze dag oefen je om empathisch te luisteren en leer je demonstreren dat je de ander hoort. Je gaat niets DOEN -zelfs niet je best- maar ZIJN: aanwezig bij de ander, luisterend naar de essentie achter de woorden. Je oefent om in contact te zijn met wat er in dit moment leeft, om niet naar je hoofd te gaan, noch te worden opgeslorpt door de inhoud.  Je leert het verschil tussen sympathie en empathie en welke woorden je kunt gebruiken om je empathische aanwezigheid te demonstreren.

“The purpose of listening is to aid the arising and continuing of the other’s
own inwardly originating change process”
– Eugene Gendlin

Er komt leven door de ander heen

Marshall Rosenberg zei dat we empathisch luisteren voor ons eigen welzijn. Met deze intentie weet je niet meer wie geeft of ontvangt. We doen het niet voor de spreker, want dat brengt hem of haar in de ondergeschikte positie, alsof die hulp nodig heeft. Er komt leven door de ander heen, en wij proberen onze eigen behoefte te vervullen om ons hiermee te verbinden. Het is een diep menselijke behoefte om in flow te willen zijn met de puurheid van de levensenergie die door de ander heen komt.

   
Interesse? Ga naar Unfolding Images voor meer informatie en om je in te schrijven.

.

.

Ik schrijf me in voor 1-Daagse EMPATHIE in Geweldloze Communicatie (za) op 14-08-2021 - Bilthoven

Dit veld graag vullen!

Algemene Voorwaarden
Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de training waarvoor je je aanmeldt. Deze voorwaarden kun je hier inzien: Algemene Voorwaarden van NCGC

Let op: Als je dit inschrijfformulier verstuurt, word je geacht akkoord te gaan met deze Algemene Voorwaarden.

Als u een YAHOO of HOTMAIL email adres heeft, kan er aan mijn kant vertraging ontstaan met het ontvangen van uw bericht. Indien mogelijk, wilt u dan een ander email adres gebruiken? Een SMS of WhatsApp naar 0653117813, met de mededeling dat u iets verstuurd heeft helpt mij ook uw bericht op te halen.

Email adres is verplicht!

Praktische gegevens
  • Datum: 14 augustus 2021
  • Trainer: Susana Rusch (MAX 6 deelnemers)
  • Locatie: Prins Hendriklaan 73, Bilthoven
  • Kosten: Particulier: €125 - € 85,-- | ZZP: €195 BTW vrij | Bedrijf: €275 BTW vrij
  • meer informatie / inschrijven