NCGC - Nederlands Centrum voor Geweldige Communicatie

07 september 2018

VOLUIT LEVEN - Jaargroep Geweldloze Communicatie

INTENSIEVE 12-DAGEN GC OPLEIDING  |  START 7 SEPTEMBER 2018 tot 23 MAART 2019

 

 


Blok 1: vr 7 + za 8 sept 2018 (Bilthoven)
Blok 2: vr 19 + za 20 okt 2018 (Bilthoven)
Blok 3: do 29 + vr 30 nov. + za 1 dec 2018 (Alphen Gld)
Blok 4: vr 11 + za 12 jan 2019 (Bilthoven)
Blok 5: vr 8 + za 9 feb 2019 (Bilthoven)
Terugkomdag: za 23 maart 2019 (Bilthoven)

 

Waarom deze jaartraining?

♦ om je innerlijke leiderschap te aanvaarden, versterken en neer te zetten;
♦ om GC te belichamen, te leven en te integreren in je leven en je werk
♦ om jouw unieke toegevoegde waarde vorm te geven in wat je doet;
♦ om jezelf ten diepste te leren kennen, omarmen en bekrachtigen.


PROGRAMMA

Blok 1:   Het fundament
We maken 2 dagen kennis met elkaar, onze verlangens en intenties en hoe je die waar wilt maken. Om samen te kunnen leren en effectief te communiceren, creëren we deze dagen een gezamenlijk fundament, met de 4 elementen van Geweldloze Communicatie: waarneming, gevoel, behoefte en verzoek. Zo leer je contact te maken en uiten wat er bij je leeft.

Blok 2:   Voorbij de valkuil
Gedurende dit blok leren we diep ingeprente oordeel taalpatronen onderscheiden van en vertalen naar GC. We werken met overtuigingen en gedachtepatronen en onderzoeken hun invloed op je leven. Je overtuigingen hebben een levenslijn naar je hart: daarom leer je ernaar te luisteren, zodat je jouw GC vaardigheden stabiel kunt uitbouwen.

Blok 3:   Innerlijke kracht
Midden in onze dieptetraining gaan we naar de kern. Je maakt 3 dagen (en op 8 december in de avond), contact met jouw essentie, schoonheid en kwaliteiten. Want wanneer er geen energie meer in verdediging gaat zitten, komt alle energie vrij voor wat je werkelijk wilt. Voorbij je overtuigingen en oordelende gedachten kom je bij je innerlijke kracht.

Blok 4:   Creëren wat ik wil
Nu je weet waar jouw kracht ligt, begin je te creëren wat je wilt. Je ontdekt de sturende, creatieve impuls, die leven vanuit intentie geeft. En tegelijk de kracht van je inlevingsvermogen, je luistervaardigheid en je vermogen om je eerlijke te uiten, zonder ruis. Je gaat dit nieuwe bewustzijn (van overvloed) vormgeven en met praktische oefeningen verankeren.

Blok 5:   Voluit leven
Met verdiept besef van jouw intentie en vaardigheden, ben je in contact met wat je in de wereld zet. Je kunt opkomen voor jezelf, helder verwoorden wat voor jou belangrijk is en hoe jij in contact wilt zijn met de ander. Je kunt je grenzen bewaken, aanvaardt verantwoordelijkheid voor je eigen welbevinden en draagt bij aan dat van anderen, met Geweldloze Communicatie.

Terugkomdag
We oogsten wat de training heeft gebracht. Je herhaalt en verdiept wat je gedaan hebt. En je vraagt en krijgt steun in wat je verder nog nodig hebt en hoe je dit wilt vormgeven.


Praktisch

Aantal deelnemers:  Minimaal 8, maximaal 14.
Trainers: Afhankelijk van het aantal deelnemers, verzorgen wij, Jan Carel van Dorp en Susana Rusch, de trainingsblokken samen of alleen. Intentie is om het eerste blok samen aan te bieden. De volgende blokken worden in principe door een van ons aangeboden. Beiden zijn we CNVC gecertificeerd. Neem gerust contact op bij vragen. 
Bagage: Je hebt 1 of meerdere dagen GC gevolgd bij een gecertificeerde trainer. Is dit anders en je belangstelling groot? Neem dan contact op. Er is een kennismakingsgesprek. Ook vragen we je om je motivatie voor deze jaartraining op papier te zetten.
Locatie: Alle dagen, behalve blok 3, zijn in trainingscentrum 'Het tuinhuis' in Bilthoven, 7 min. lopen vanaf CS.
Blok 3 is in Centrum de Laurier (zie filmpje voor een indruk) in Alphen (Gld)  |  www.centrumdelaurier.nl  |  16 km ten oosten van Zaltbommel op de dijk langs de Maas
Inclusief: Behalve blok 3 zijn alle dagen inclusief: fruit, koffie en thee met lekkers en soep bij de lunch (neem zelf je lunch mee, wij zorgen voor vegetarische soep). Bij blok 3 (do t/m za in Centrum de Laurier) worden 3 lunches verzorgd, 1 diner (op vrijdag 30 november) en 1 avondprogramma met een gastdocent (ook 30 november). Verder zit bij de prijs inbegrepen een map met materiaal en allerlei documenten die tijdens de blokken worden uitgedeeld.
Exclusief: Behalve het diner op 30 november, zijn er geen diners of overnachtingen meegerekend. Mocht je willen overnachten ergens, of ontbijten, regel dit dan zelf. Ook het vervoer is niet meegerekend in deze prijs. Alle dagen zijn van 9.30 - 17.00 uur. 
Studiebelasting: 90 contacturen  |  30 uur zelfstudie, inclusief buddy-contact.
Certificaat: Je ontvangt een certificaat van deelname aan 12 dagen GC training, dat meetelt als je Internationaal trainer Nonviolent Communication wilt worden, volgens CNVC criteria (www.cnvc.org).
Investering: Kies je investering als particulier op basis van kunnen en gunnen in een glijdende schaal van €2.250,-- tot €1.750,--. Als je meer kunt bijdragen, maak je het ons makkelijker om mensen met minder financiële armslag te laten deelnemen. ZZP-tarief €2.350,--. Bedrijfstarief: €4.750,--. 
​De tarieven zijn vrijgesteld van BTW.

Interesse?

Vul onderstaande velden in, ook als je alleen interesse hebt. Je ontvangt dan een inschrijfformulier. Je inschrijving is definitief als je en het inschrijfformulier hebt ingevuld en teruggestuurd (dit krijg je na aanmelding) en € 250,-- hebt aanbetaald. De bedragen zijn vrijgesteld van BTW.

 

TRAININGSRUIMTE  7 MIN. LOPEN VANAF STATION NS BILTHOVEN

Ik schrijf me in voor JAARGROEP GC - Voluit Leven - totaal 12 dagen op 07-09-2018 - Bilthoven

Dit veld graag vullen!

Algemene Voorwaarden
Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de training waarvoor je je aanmeldt. Deze voorwaarden kun je hier inzien: Algemene Voorwaarden van NCGC

Let op: Als je dit inschrijfformulier verstuurt, word je geacht akkoord te gaan met deze Algemene Voorwaarden.

Als u een YAHOO of HOTMAIL email adres heeft, kan er aan mijn kant vertraging ontstaan met het ontvangen van uw bericht. Indien mogelijk, wilt u dan een ander email adres gebruiken? Een SMS of WhatsApp naar 0653117813, met de mededeling dat u iets verstuurd heeft helpt mij ook uw bericht op te halen.

Email adres is verplicht!

Praktische gegevens
  • Datum: 07 september 2018 + 8 sept / 19 + 20 okt / do 29+ 30 nov + 1 dec / 11 + 12 jan '19 / 8 + 9 feb + 23 maart '19
  • Tijd: 09.30 - 17.00 uur
  • Trainer: Jan Carel van Dorp en/of Susana Rusch
  • Locatie: Bilthoven
  • Kosten: Particulier €1.750,-- tot €2.250,-- (glijdende schaal) | ZZP tarief : €2.350,-- | Bedrijf: €4.750,--