NCGC - Nederlands Centrum voor Geweldige Communicatie

23 april 2021

VOLUIT LEVEN - Jaargroep Geweldloze Communicatie

INTENSIEVE 12-DAGEN GC OPLEIDING  |  START 23  APRIL 2021 tot 5 NOVEMBER '21

Blok 1: 23 + 24 april '21 (Bilthoven)
Blok 2: 28 + 29 mei '21 (Bilthoven)
Blok 3: 2 + 3 + 4 juli '21 (Alphen Gld)
Blok 4: 10 + 11 september '21 (Bilthoven)
Blok 5: 8 + 9 oktober '21 (Bilthoven)
Terugkomdag: za 5 november '21 (Bilthoven)

* vrijdag 3 juli'21 is er ook een avondprogramma

Waarom deze jaartraining?

♦ om je innerlijke leiderschap te aanvaarden, versterken en neer te zetten;
♦ om GC te belichamen, te leven en te integreren in je leven en je werk
♦ om jouw unieke toegevoegde waarde vorm te geven in wat je doet;
♦ om jezelf ten diepste te leren kennen, omarmen en bekrachtigen.


PROGRAMMA

Blok 1:   Het fundament
We maken 2 dagen kennis met elkaar, onze verlangens en intenties en hoe je die waar wilt maken. Om samen te kunnen leren en effectief te communiceren, creëren we deze dagen een gezamenlijk fundament, met de 4 elementen van Geweldloze Communicatie: waarneming, gevoel, behoefte en verzoek. Zo leer je contact te maken en uiten wat er bij je leeft.

Blok 2:   Voorbij de valkuil
Gedurende dit blok leren we diep ingeprente oordeel taalpatronen onderscheiden van en vertalen naar GC. We werken met overtuigingen en gedachtepatronen en onderzoeken hun invloed op je leven. Je overtuigingen hebben een levenslijn naar je hart: daarom leer je ernaar te luisteren, zodat je jouw GC vaardigheden stabiel kunt uitbouwen.

Blok 3:   Innerlijke kracht
Midden in onze dieptetraining gaan we naar de kern. Je maakt 3 dagen (en op de 2e dag in de avond), contact met jouw essentie, schoonheid en kwaliteiten. Want wanneer er geen energie meer in verdediging gaat zitten, komt alle energie vrij voor wat je werkelijk wilt. Voorbij je overtuigingen en oordelende gedachten kom je bij je innerlijke kracht.

Blok 4:   Creëren wat ik wil
Nu je weet waar jouw kracht ligt, begin je te creëren wat je wilt. Je ontdekt de sturende, creatieve impuls, die leven vanuit intentie geeft. En tegelijk de kracht van je inlevingsvermogen, je luistervaardigheid en je vermogen om je eerlijke te uiten, zonder ruis. Je gaat dit nieuwe bewustzijn (van overvloed) vormgeven en met praktische oefeningen verankeren.

Blok 5:   Voluit leven
Met verdiept besef van jouw intentie en vaardigheden, ben je in contact met wat je in de wereld zet. Je kunt opkomen voor jezelf, helder verwoorden wat voor jou belangrijk is en hoe jij in contact wilt zijn met de ander. Je kunt je grenzen bewaken, aanvaardt verantwoordelijkheid voor je eigen welbevinden en draagt bij aan dat van anderen, met Geweldloze Communicatie.

Terugkomdag
We oogsten wat de training heeft gebracht. Je herhaalt en verdiept wat je gedaan hebt. En je vraagt en krijgt steun in wat je verder nog nodig hebt en hoe je dit wilt vormgeven.


Praktisch

Aantal deelnemers:  Normaal tussen 8 - 12  |  In Covid tijd maximaal 6
Trainers: Afhankelijk van het aantal deelnemers, verzorgen wij, Jan Carel van Dorp en Susana Rusch, de trainingsblokken samen of alleen. Beiden zijn we CNVC gecertificeerd.
Bagage: We vragen dat je 2 of meer dagen GC hebt gevolgd bij een gecertificeerde trainer. Is dit anders en je belangstelling groot? Neem dan contact op. Er is sowieso een kennismakingsgesprek.
Locatie: Alle dagen, behalve blok 3, zijn in trainingscentrum 'Het Tuinhuis' in Bilthoven, 7 min. lopen vanaf CS.
Blok 3 is in Centrum de Laurier in Alphen (Gld)  |  www.centrumdelaurier.nl  |  16 km ten oosten van Zaltbommel op de dijk langs de Maas
Inclusief: Het door jou gekozen bedrag is inclusief: koffie, thee, fruit en versnaperingen. Bij blok 3 zijn 3 lunches inbegrepen, 1 diner en 1 avondprogramma met gastdocent. Ook ontvang je een cursusmap met materiaal waar we tijdens de cursus mee werken.
Exclusief: Behalve 3 lunches & 1 diner bij blok 3, zijn er geen lunches, diners of overnachtingen meegerekend. Op 8 min. loopafstand, zijn in Bilthoven diverse lunchgelegenheden. Mocht je willen overnachten ergens, of ontbijten, regel dit dan zelf. Vervoer is niet inbegrepen. 
Studiebelasting: 90 contacturen  |  30 uur zelfstudie, inclusief buddy-contact (1 uur poer week).
Certificaat: Je ontvangt een certificaat van deelname aan 12 dagen GC training, dat meetelt als je Internationaal trainer Nonviolent Communication wilt worden, volgens CNVC criteria (www.cnvc.org).
Investering: Kies je investering als particulier op basis van kunnen en gunnen in een glijdende schaal van €2.390,-- tot €1.890,--. Als je meer kunt bijdragen, maak je het ons makkelijker om mensen met minder financiële armslag te laten deelnemen. ZZP-tarief €2.390,--. Bedrijfstarief: €4.790,--. 
​De tarieven zijn vrijgesteld van BTW.

Interesse?

Vul onderstaande velden in, ook als je alleen interesse hebt en je nog niet definitief wilt inschrijven. Of bel: 06 53117813. Ik neem dan contact op om kennis te maken, mochten we elkaar nog niet hebben ontmoet. Als je definitief weet dat je 'aan boord' wilt, ontvang je een bevestigingsbrief. Je inschrijving is definitief als je een aanbetaling hebt gedaan van € 250,--. De bedragen zijn vrijgesteld van BTW.

 

TRAININGSRUIMTE  7 MIN. LOPEN VANAF STATION NS BILTHOVEN

Ik schrijf me in voor JAARGROEP GC - Voluit Leven - totaal 12 dagen (vrij/za) op 23-04-2021 - Bilthoven

Dit veld graag vullen!

Algemene Voorwaarden
Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de training waarvoor je je aanmeldt. Deze voorwaarden kun je hier inzien: Algemene Voorwaarden van NCGC

Let op: Als je dit inschrijfformulier verstuurt, word je geacht akkoord te gaan met deze Algemene Voorwaarden.

Als u een YAHOO of HOTMAIL email adres heeft, kan er aan mijn kant vertraging ontstaan met het ontvangen van uw bericht. Indien mogelijk, wilt u dan een ander email adres gebruiken? Een SMS of WhatsApp naar 0653117813, met de mededeling dat u iets verstuurd heeft helpt mij ook uw bericht op te halen.

Email adres is verplicht!

Praktische gegevens
  • Datum: 23 april 2021 + vervolgdata 24 apr, 28 + 29 mei, 2 + 3 + 4 juli, 10 + 11 sept,. 8 + 9 okt, en 5 nov
  • Tijd: 09.30 - 17.00 uur
  • Trainer: Susana Rusch en/of Jan Carel van Dorp
  • Locatie: Het Tuinhuis, Prins Hendriklaan, 73, Bilthoven
  • Kosten: Particulier €2.390,-- tot €1.890,-- (glijdende schaal) | ZZP tarief : €2.390,-- | Bedrijf: €4.790,--